2016 PRAXISMENEDZSMENT KONFERENCIA

2016-ban az év legnagyobb állatorvosi kongresszusa, a x. Praxismenedzsment konferencia (PMK)

A kiemelkedő érdeklődés a színvonalas szakmai programnak és a kiváló prezentációknak köszönhető: az Alpha-Vet Kft. szakterületük legkitűnőbb szakemberei közül válogatta össze a meghívott előadókat.


Dr. Németh Tibor rektorhelyettes és dr. Gönczi Gábor, az Állatorvosi Kamara elnöke egyaránt kiemelte, hogy a praxis menedzsment mára azonos fontosságú, mint a szaktudás: nélküle nem tudjuk eladni a tudásunkat. Dr. Móré Attila összegezte a PMK elmúlt 10 évét: összesen 100 millió Ft ráfordítás, 200 előadó, 100 kiállító, 3500 állatorvos és 500 asszisztens résztvevő.

DR. MÓRÉ ATTILA
Alpha Holding Zrt.
DR. GÖNCZI GÁBOR
Állatorvosi Kamara elnöke
DR. NÉMETH TIBOR
Rektorhelyettes

TONK EMIL

 

Az üzleti akadémia vezetője: Ahhoz, hog erdményt érjünk el a jövőben, kevés a saját tapasztalatunk es tudásunk, mert az juttatott el minket oda, ahol most tartunk. Ha jobb, eredményesebb életet akarunk holnap, akkor a mai tudásunknál többel kell rendelkezni. Ha naponta csak egy negyed órát fordítunk az ismereteink gyarapítására, akkor elkerülhetetlen, hogy gondolkodásmódban meg ne újuljunk, ami a cselekedeteinket is befolyásolja. Ezért nagyon fontos erre kellő figyelmet es időt fordítani. Akinek a tudás megszerzése drága, és sajnálja rá az időt, az vajon számol-e a tudatlanság költségeivel?

DR. MOHAI IMRE

 

Hosszú ideje praktizáló állatorvos szemével közelítette meg az állatorvosi praxis működtetését: „40 év munkájával egy praxisban komoly értéket teremtünk. Ha felelősen gondolkodunk, ezt az értéket meg kell őrizni, további működtetésével az érteket szinten kellene tartani, vagy fejleszteni volna jó, hogy ezzel haszonra tehessünk szert. Ennek a további működtetésnek azonban vannak buktatói: kell tudni időben bevonni a fiatal kollégákat, akik az újdonság erejével hatnak a tulajdonosokra.”

DR. BERKÉNYI TAMÁS

 

Az öregedés és a táplálék összefüggését kereső, 10 év időtartamú vizsgálat eredményeit összegezte, amelynek célja annak felderítése volt, hogy mely tényezők befolyásolják az elérhető életkort és az egészséges öregedést Labrador retrievereknél. A fajtára jellemző átlagos életkorral szemben a vizsgálatban résztvevő, megfelelő (magas biológiai értékű, állati fehérje alapú) táplálékon tartott és helyesen gondozott kutyák életkora jelentősen túllépte a fajra jellemző átlagos értéket.

DR. BAGDI EMŐKE

 

A híres klinikai szakpszichológus, dr. Bagdy Emőke előadásában nemcsak ahhoz nyújtott segítséget, hogy örülni tudjunk az életnek és javítsunk életminőségünkön, de megtanított arra is, hol keressük a hibákat és hogyan javítsunk azokon. „Annyi mindent megtanulunk az életben, de talán a legfontosabbra, a párkapcsolatra, együttélésre, családi életre és gyermeknevelésre nem készít fel ez az egyre ordasabbá és embertelenebbé váló világ. Mindenhez van „úti kalauz”, hogyan légy sikeres, hogy szerezz minél több pénzt, hogyan legyél te, egyedül csak te önmegvalósító és az élet királya – de arra nem tanítanak, hogyan legyél jó férj, feleség, anya, apa, szövetséges társa valakinek, akivel életet visztek tovább, gyermeket neveltek.

DR. KIRÁLY PÉTER

 

Kisállat szakorvos: A statisztikák szerint az állattartók számáraaz állatorvos jó kommunikációs es empatikus képessége éppolyan fontos, mint a szakmai felkészültsége. Ennek ellenére a legtöbb állatorvosi továbbképzésen bszinte kizárólag a szakmai ismeretek elmélyítésére van lehetőség. Király doktor a kisállat praxisban dolgozó állatorvosok számára olyan gyakorlati tanácsokkal szolgált, melyek jelentősen javíthatnak egy állatorvosi rendelő népszerűségén és betegforgalmán. Az előadáson szó esett a kommunikációs képességek illetve az érzelmi intelligencia fejlesztésének lehetőségeiről, a brand-építésről, a hirdetésekről, a jó kreatív anyagokról, valamint a tulajdonos tájékoztatás offline és online műhelytitkairól egyaránt.

DR. ZACHER GÁBOR

 

Az ország toxikológusa a kiéégésről („burnout jelenség”) beszélt, amelynek az állatorvos mint gyógyító és szolgáltatást végző személy egyaránt ki van téve. „Aki nap mint nap dolgozik, benne van a verkliben, s nem okoz már neki örömet ez, hiszen ugyanaz a rutinszerű munka történik mindig, kiég a saját szakterületén. Nem beszélve arról, hogy akkor tud egy ember a munkájában jól teljesíteni, ha a családi háttere biztosított. Vagyis a magas színvonalú teljesítmény mögött a magánéletednek is rendben kell lennie.

WOLF GÁBOR

Marketing tanácsadó, a Marketing Commando alapítója: Ahhoz, hogy egy vállalkozás eredményes legyen, a legfontosabb feladat a vevőszerzés es a vevők megtartása. Ez a közös nevező minden vállalkozás tekintetében, akik profitszerzésre törekszenek. „Nem szabad a nagyokat másolni, egy kis cégnek teljesen más marketingre van szüksége, mint egy nagynak! A legnagyobb különbség, hogy a nagy cégek tömegmarketingben gondolkodnak, a kis cégeknek pedig direkt marketingre van szüksége. A nagy cégek géppisztolyok, míg a kis- és középvállalatok mesterlövészek kellenek, hogy legyenek!

DR. BENDZSEL DÁNIEL

A Hungarovet fórum Információs Hálózat társalapítója, kihelyezett tanszéki gyakorlatvezető, meghívott praxismenedzsment, valamint bőrgyógyászat-fülészet előadó az egyetemen. Szemléletes marketing kísérletek eredményein mutatta be, mitől függ, hogy milyen szolgáltatást vagy árucikket vásárolunk, és azért mennyit vagyunk hajlandók fizetni? Hogyan hozzuk meg vásárlási döntéseinket, és hogyan lehet ezt kihasználni egy praxis menedzselésében?

DR. MURAVÖLGYI LÁSZLÓ

Hogyan lehet 70 forintos tejár mellett életben tartani egy állattartó telepet? „Az ilyen helyzetekben több tényező van, amiket nem tudunk befolyásolni, kezdve a tejártól, a pénzügyi tartalékokon át a teleptulajdonosi döntésig. De vannak olyan fontos szempontok, amik csak rajtunk múlnak: ezek a szaktudás, az elhivatottság és a szakmai programok kidolgozása. Ezekkel elérhető, hogy a nehéz helyzetekben is elérd, hogy pótolhatatlan legyél.

2016 ÁLLATORVOS DÍJASAI

PÁLYAKEZDŐ – ÁLLATORVOS DÍJ
Dr. Kovács Flóra Zsófia
ÉV ÁLLATORVOSA – ÁLLATORVOS DÍJ
Dr. Makra Zita
ÉLETMŰ – ÁLLATORVOS DÍJ
Dr. Dobos-Kovács Mihály