2015 PRAXISMENEDZSMENT KONFERENCIA

Paradigmaváltás a praxisok vezetésében

A növekedés, a pénzügyi tervezés, a vezetés elmélete és gyakorlata, a menedzsment és csapatépítés stratégiája. Ezen téma köré szerveződik minden évben Magyarország egyik leglátogatottabb állatorvosi kongresszusa a Praxismenedzsment Konferencia.

 

Többet és jól ugyanannyi idő alatt. Egy olyan állatorvosoknak szóló kongresszus, mely a gyakorlatiasságra, a praxisok profitszerzésének növelésére helyezi a hangsúlyt! Immáron kilencedik alkalommal tartja az Alpha-Vet, a Szent István Állatorvos-tudományi Karán 500-nál is több állatorvost vonzó szakmai szimpóziumát. Az idei kongresszus résztvevői (530 fő) között végzett kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a gyakorlatias szemlélet, az aktualitás és az eredményes működés alapjául szolgáló menedzsment témák azok, ami miatt a rendezvényt látogatják. Az új állatgyógyászati készítmények bemutatása, az új eljárások, a gazdasági és marketing menedzsment alapismeretek bővítését támogató előadások mellett, mindig kiemelt téma a praxisok helyzete, az állatok jólléte és a kisállatos praxisok forgalmának növelése. „Megvizsgáljuk az Ön személyes szerepét, a vezetés és menedzsment közötti különbséget, áttekintjük a legfontosabb menedzsment feladatokat és a hatékony menedzseri jelentésrendszer fontosságát. Az állatorvosi praxis sikeres működtetése csapatszintű megközelítést igényel, hogy minőségi szakmai szolgáltatást tudjunk nyújtani az igényes piaci környezetben. A praxis valamennyi dolgozójának tisztában kell lennie a saját és a munkatársainak szerepével a szolgáltatások biztosítása érdekében.” Kezdte nyitóelőadását John Phillip Sheridan (UK), aki a világ egyik legismertebb állatorvos praxismenedzser előadója. Több mint 250 nemzetközi előadással a háta mögött a London Vet SHOW rendszeres előadója. Még sosem járt Magyarországon! Meglepődve tapasztalta, hogy egyetlen kongresszus az állatorvosok 20%-at képes megmozdítani. Az Egyesült Királyságban ez 10% alatt van. Hasonló a helyzet az USA-ban is, állapították meg floridai előadók, aki az amerikai vezetési és működtetési szokásokról és annak gyakorlati megvalósításról beszéltek. A rendezvényen több mint 30 előadó vett részt. Közülük jó néhányan a világ számos országából.

Az Alpha-Vet Kft. Praxismenedzsment Konferenciáját a Magyar Állatorvosi Kamara Kiemelt Állatorvosi Rendezvénnyé nyilvánította, melyen a magyar állatorvosképzés legörvendetesebb hírét jelentette be a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar dékánja,

 

Dr. Sótonyi Péter, hogy jövőre újra önálló lesz a magyarországi állatorvos képzés. Újra önálló állatorvosi egyetem lesz Magyarországon. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati kft. Az állatorvosi szakma megbecsülésére, az állatorvosi hivatás elismerésére 2010-ben díjat alapított. Az állatorvosi díjnak nem a megkülönböztetés a célja. Nem kívánunk kategóriákat felállítani, mert ugyan nehéz, szinte lehetetlen összehasonlítani a különböző területeken dolgozó állatorvosok munkáját és teljesítményét. Pontosan azt a sokszínűséget szeretnék ezzel bizonyítani, melyet az állatorvosi pályát választók is megláttak, átéltek: az élet bármerre sodorta, bármilyen irányba is terelte az életpályát, legyen az klinikai, tudományos, kutatói vagy hatósági munka, a végén, ha a hivatásról kérdezik, mindenki számára egy a felelet: állatorvos vagyok. 2015-ben 4 díj került kiosztásra.

2015 ÁLLATORVOS DÍJASAI

A megnyitó beszédek után következett az Alpha Díjak átadása, melynek célja az állatorvosi szakma megbecsülése, az állatorvosi hivatás elismerése. Idén, az eddig három kategória mellett megalapítottuk a Dr. Gál Sándor Praxismenedzsment Díjat, mely tisztelgés mind Dr. Gál Sándor élete és munkássága, mind a kimagasló szakmai munka és példaértékű elhivatottság előtt.

PÁLYAKEZDŐ - ÁLLATORVOS DÍJ

Dr. Bendzsel Dániel

ÉV ÁLLATORVOSA - ÁLLATORVOS DÍJ

Dr. Muravölgyi László

ÉLETMŰ - ÁLLATORVOS DÍJ

​Dr. Szekér Pál