Tommy Heffernan

állatorvos, szarvasmarha szakértő

Hat évesen láttam az első tehenem ellést nagybátyám kis farmján, Co Kerryben. Ez az emlék vésődött az elmémbe, és felkeltette a mezőgazdaság és a haszonállatok iránti rajongásomat.

A mezőgazdaság szeretete szinte olyan dolog, ami mélyen a lelkedbe hat. Érdeklődésem nem csak a mezőgazdaság, hanem az ír élelmiszer- és mezőgazdaság is. A tanulásban való részvétellel és önmagam jobbá tételével kapcsolatos személyes tapasztalataim is arra késztetnek, hogy ugyanezt tegyem másokért.

Az állattenyésztésnek számos kihívása van, de úgy érzem, óriási lehetőségek rejlenek ebben az élénk és izgalmas iparágban. Szeretnék az elkövetkező években részt venni a „gazdálkodás jobbá tételében”.

Mindenben, amit teszek és mondok, figyelembe veszem a saját élettapasztalataimat. Vállalkozásként és 5 kisgyermek édesapjaként első kézből tudom, hogy sok mindent meg kell tennünk, de ezt néha az élet akadályozhatja.

Hihetetlen élményekben volt részem munkásságom elmúlt 18 évében. Egy nagy vegyes állatorvosi praxis vezetése Co Wicklow-ban. diploma megszerzése tejelő állomány-egészségügyi szakon az UCD-től, és mester tehénjelző tréner. Szerencsém volt továbbá, hogy 2018-ban megkaptam a Nuffield nemzetközi mezőgazdasági ösztöndíjat. 16 hónapig dolgoztam állategészségügyi szakemberként az Irish Farmers Journalnál, valamint különféle munkakörökben állatorvosi tanácsadóként.