Prof. Dr. Bodó Gábor

tanszékvezető egyetemi tanár, az MTA Doktora

1990-ben szereztem állatorvosi diplomát.
Életemben összesen 7 évet dolgoztam külföldön, öt évet Svájcban mint lósebész, egy évet Írországban mint lókiképző belovagló, fél évet a bécsi egyetem ortopédiai részlegén, valamint négy hónapot az utrechti egyetem nagyállat sebészeti részlegén Németh Ferenc professzor mellett.
2002-ben szereztem meg PhD fokozatomat lovak ízületi felszín rekonstrukciója témakörben. 2003-tól adjunktusként, 2006-tól docensként, 2016-tól mint tanszékvezető egyetemi tanár dolgozok az ATE a 2013 óta újonnan megalapult Lógyógyászati Tanszék és Klinikáján Üllő, Dóra majorban.

Munkám jelentős része a klinika ügyeinek intézésén és a klinikai csapat építésén túl a mindennapi sebészeti munka, új műtéti technikák bevezetése és elsajáttíttatása a kollégákkal. Az éjszakai sürgősségi műtétekben (hasűri műtétek, csonttörések, sérülések ellátása) továbbra is aktívan részt veszek, valamint PhD hallgatók munkáját irányítom. Edddig öt lósebész kolléga ECVS rezidens supervisori felügyeletére voltam felkérve (német, svájci osztrák és magyar kollégák). Jelenleg Magyarországon először sikerült engedélyt kapnom lósebész rezidens nappali képzés beindítására. 2018-ban védtem meg MTA nagydoktori értekezésemet “Az osteochondralis teherviseló ízületi felszínpótlás tapasztalatai lovon” címmel és nyertem el az MTA doktora tudományos címet.
Fő szakterületem a ló ortopédia, arthroszkópos, tenoszkópos és laparoszkópos, valamint csontsebészeti műtétek végzése. Ezen felül a felső légutak sebészete, laser sebészet lovon, kólika sebészet tartozik kedvenc szakterületeim közé. Nagy segítséget jelent a műtétek megtervezésében, hogy 2020-tól már egyedülálló CT és MRT készülékkel is rendelkezik a klinika álló helyzetű vizsgálatokhoz.
Mit tartok fontosnak az életben? A családi harmóniát, gyerekeink becsületes magyar emberré nevelését valamint a magyar lovas állatorvosok továbbképzését az általam ismert szakterületeken. Hobbym továbbra is a lovaglás, olvasás, a családdal töltött idő és a síelés.

Aktuális előadásai

Új műtéti eljárások bevezetése a lósebészetben az elmúlt húsz év során

2022. november 12.