Dr. Lukács Zoltán

Igazgató | Állatkórházak, Állatmentés és Alapítványi Igazgatóság / Igazgató helyettes | Állatorvosi társállatos üzletfejlesztési igazgatóság / AlphaVet Kft.

A koronavírus kimutatása, a PCR laborok jelentősége és a magyarországi vérplazma (szérum) terápia eredményei koronás betegeken – Kerekasztal beszélgetés

Egy izgalmas kerekasztal beszélgetés, hiszen a fertőzés terjed, és amíg nem kezd nőni a lélegeztető gépre kerülők és az elhunytak száma, addig nincs szükség további korlátozásokra. Hogyan diagnosztizálható a legbiztosabban a koronavírus fertőzöttség és vajon lehet-e, kezelheti-e otthon magát a covidos beteg? Hatékony áthidaló gyógymód a vérplazma-terápia a koronavírus-betegség kezelésében, vagy a járványhelyzetet illetően rosszabbul állunk, mint ahogy kinéz?

Van-e megoldás? Az állatorvosi ügyelet kérdései és a helyettesítések – Kerekasztal beszélgetés

Az állat-egészségügyi szolgáltatóknak (Praxis engedélyeseknek) csak a szokásos munkaidejük idejére kell megoldaniuk a helyettesítésüket. A helyettesítési kötelezettség nem azonos az ügyelettel, mert az ügyelet a szokásos munkaidőn túli szolgáltatás nyújtást jelenti. A hétvégi-ünnepnapi állatorvosi ügyeleteket, ahol ilyen van, az adott körzetben dolgozó állatorvosok önkéntesen vállalják és szervezik.