Dr. habil. Tarpataki Noémi PhD, Dipl ECVD

kamarai bőrgyógyász specialista, kisállatgyógyász szakállatorvos

Az Állatorvostudományi Egyetemen 1996-ban szerezte állatorvos-doktori diplomáját, majd a Belgyógyászati Tanszéken dolgozott és tanult tovább előbb gyakornokként majd PhD-hallgatóként.

Kisállatgyógyász klinikus szakállatorvosi diplomáját 2003-ban vette át.

PhD dolgozatát 2006-ban védte meg a kutyák atópiás bőrgyulladásának témakörében. A Belgyógyászati Tanszéken immár docensként vesz részt a magyar-angol-német nyelvű graduális és posztgraduális oktatásban a belgyógyászat, ill. a bőrgyógyászat témakörében és a klinikai betegellátásban, szakrendelésen.

Eddig több, mint 40 diplomamunka témavezetése, számos hazai és nemzetközi szakmai cikk, összefoglaló, poszter, prospektus és száz feletti szakmai előadás kötődik a nevéhez.  A kisállatok bőrgyógyászata iránti elkötelezett érdeklődését mutatja, hogy 2013-tól 2017-ig a zürichi egyetemen (Dermatology Unit, Vetsuisse Faculty, University of Zürich) az ECVD (European College of Veterinary Dermatology) állatorvosi bőrgyógyász rezidens-képzésében vett részt.

Nagy örömére alapító tagja és elnöke az 2016-ban megalakult Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesületének (MBÁE), mely társaság havi rendszeres szakmai összejövetelének (Journal Clubjának) azóta is aktív szervezője.

A habilitált doktori címet 2018-ban szerezte meg. A MÁOK által támasztott feltételek alapján 2020-tól „kamarai bőrgyógyász specialista”. AZ ECVD által 2021-ben szervezett nemzetközi bőrgyógyászati szakvizsga sikeres teljesítése óta jogosult a Dipl ECVD címre.