Dr. Muka Péter Pál

kisállat klinikus szakállatorvos, a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagja, a Profivet Állatorvosi Sebészeti Központ és Rendelőintézet vezetője

Az Állatorvos-tudományi Egyetem Sebészeti Tanszékén dolgozott gyakornokként, ezt követően az Egyesült Államok ismertebb kisállat sebészeti központjaiban (Tampa, Phoenix) szerzett további szakmai gyakorlatot, ahol több olyan műtéti technikát sajátított el, amit azóta is egyedülállóan nagy gyakorlattal végez (térdszalag szakadás TPLO műtéte ill. egyes csípő és könyök műtétek). Ezt követően szakállatorvosi diplomát szerzett, tagja lett a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesületnek, a Magyar Traumatológus Társaságnak, 2007-ben a Magyar Állatorvosi Kamara Pest-megyei Szervezetének, Szakmai Bizottságának Elnökévé választották. Szakterülete a csont és izületsebészet, lágysebészet, röntgen és ultrahang diagnosztika. Nemzetközi AO kurzus (csont és izületsebészeti) oklevéllel (international AO-course), valamint Könyökízületi Protézis Kurzus Oklevéllel (CUE) rendelkezik.

Az un. TPLO térdműtét hazai meghonosítója, több mint 25 éves TPLO gyakorlattal. Különösen a térd, csípő és könyökízület sebészetében ill. az arthroszkópiában végzett kimagasló munkát, több előadást tartott és tart a Magyar Állatorvosi Kamara ill. az Állatorvosi Egyetem továbbképzési rendezvényein, számos cikket publikált a hazai állatorvosi folyóiratokban. A könyök diszpláziás kutyák könyökprotézis beültetését jelenleg csak ő végzi hazánkban ill. a Közép-Kelet Európai régióban.