Dr. Kendik Zsolt

kisállatgyógyász baleseti- és ortopédia sebész szakállatorvos

Dr. Kendik Zsolt kisállatgyógyász baleseti- és ortopédia sebész szakállatorvos.

Orvosi iskolák – Állatorvostudományi Egyetem

Gyakorlat / Rezidens – hannoveri, utrechti, helsinki, bécsi Állatorvosi Egyetemek, Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Tanszék

Speciális szakterületek gerincsebészet, ortopédia- traumatológiai esetek (végtagtörések, csípőizületi dysplazia-protézis, korrekció) arthroszkóp

1991-ben végeztem az Állatorvosi-tudományi Egyetemen. Szakdolgozati témám : ”Egy új fixateur externe rendszer alkalmazása kisállatokban”.

1991-2008: Első munkahelyem az Állatorvos-tudományi Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszéke.

Kezdetben a dr. Tóth József tanszékvezető egyetemi tanár irányításával újonnan létrehozott kisállat csontsebészeti műtőblokk munkájába kapcsolódtam be dr. Diószegi Zoltán (jelenleg az egyetem adjunktusa) kollégámmal együtt. Később a műtő vezetője lettem. Az új műtőben lehetővé vált az 1990-es években az akkori európai színvonalnak megfelelő szakmai munkát elsajátítani és addig Magyarországon nem alkalmazott műtéti technikákat bevezetni, alkalmazni, oktatni. Ilyen volt a kutyák csípőízületi dysplasiájának kezelésére: Háromszoros Medencei Oszteotómia, Varizációs Oszteotómia később a saját fejlesztésű, magyar implantátumot alkalmazó Teljes Csípőprotézis. A 2000-es évek elején bevezettük az artroszkópiás műtéteket, tovább javítva a színvonalat.

2002-ben kezdődött a korábbi (Üllőre kiköltözött) Nagyállat-kórház helyén egy új egységes 1400 m2-es Központi Kisállat-kórház és Klinika (KOK) tervezése és kialakítása. A koncepció kitalálásában, az építésszel való konzultációkban majd a 2004 és 2006 közötti építkezés szakmai irányításában is vezető szerepem volt. Ezután következett az új Klinika berendezése és beüzemelése.

2008 és 2010 májusa között az Alpha-Vet Kft, Magyarország legnagyobb árbevételű, állatgyógyszer kereskedelemmel foglalkozó cégénél voltam a gyógyszerkereskedelmi üzletág kereskedelmi vezetője.

2010 május 1.-től vagyok ismét klinikus: a PrimaVet Kft. Klinikáján.

17 éven keresztül oktattam az Állatorvos-tudományi Egyetemen a Sebészet tantárgy keretében a kisállat ortopédiát magyar és angol nyelven. Adjunktusi pozícióig jutottam. A Kisállat-klinikus Szakállatorvos képzések során eddig 5 évfolyamon keresztül oktattam a Neurológia, Traumatológia, Ortopédia tantárgyakat.

Számos országos és helyi kamarai rendezvényen tartottam szakmai előadásokat. Külföldi egyetemek közül a hannoveri, helsinki, utrechti, bécsi sebészeti klinikákon voltam több alkalommal is szakmai csereprogramokon. 1 évet dolgoztam az USA-ban egy kisállat ügyeleti klinikán.

Minden évben résztvevője vagyok az európai sebész szövetség (ECVS) éves konferenciájának.

A PrimaVEt klinika kiváló csapatának a munkáját szeretném erősíteni szakmai tapasztalatommal a következő területeken:

gerincsebészet

ortopédia:

  • szalagsérülések
  • dysplasiák, ezen belül különösen a csípőízületi dysplasia (protézis, korrekciós műtétek)
  • ficamok
  • végtagtörések
  • végtag növekedési rendellenességek
  • arthroszkópia

 

Aktuális előadásai

Nem kell félni a válságtól!

2022. november 12.

Képgaléria