Dr. Buda László

orvos pszichiáter, pszichoterapeuta
Dr. Buda László

Orvos vagyok, pszichiáter és pszichoterapeuta

Pályám első éveiben hagyományos elmeosztályokon dolgoztam, ahol ugyan nem éreztem túl jól magam, de visszatekintve, ez az időszak rendkívül hasznosnak bizonyult és különös tapasztalatokhoz juttatott az emberi lélek működésével és zavaraival kapcsolatban.

Emellett elkezdtem tanítani a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, hallgatóból tanárrá válva ekkor kezdődött oktatói és előadói pályafutásom. Pszichológiai és szociológiai jellegű tantárgyakban mélyültem el, és éveket szántam rá, hogy csiszoljam, finomítsam magamban, mit és hogyan érdemes tanítani, hogy annak igazán értelme legyen.

Ezzel párhuzamosan kutatásba fogtam, és közel 8 évnyi anyaggyűjtés, rendszerezés és publikálás után Ph.D. címet szereztem az alternatív/komplementer gyógyászat szociológiai és pszichológiai összefüggéseinek témakörében.

Társaimmal megalapítottuk a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesületet, melynek 3 évig elnöke is voltam.

Időközben fokozatosan érlelődött bennem az “Ultrarövid Terápia” módszertana is, amely 2016-17 tájékán nyerte el mai formáját. Ebben a rövid és hatékony egyéni konzultációs műfajban összegződik minden egyéni terápiás és SzomatoDrámás tapasztalatom.

A mai napig lenyűgöz, milyen fontos változások indulhatnak el akár egyetlen találkozás időtartama alatt is, ha el tudjuk érni a kellő mélységet és intenzitást a rendelkezésre álló időkeretben.

És ami fontos: olyan egyszerű és letisztult a modell, hogy nyugodt szívvel tudom átadni másoknak rövidebb, 3 napos “bepillantás” és alaposabb, hosszabb, elmélyültebb képzés keretében egyaránt.

Az elmúlt évek során három könyvet írtam, ebből kettő („Mit üzen a tested?” 2003 és „Mit üzen a lelked?” 2006) kereskedelmi forgalomba került, és hamar bestseller lett.

A harmadik (“A Gyógyító Játék vezetése”) tankönyvként segíti a SzomatoDráma módszerével ismerkedőket.

Mostanában elsősorban előadások, tanfolyamok és szakmai továbbképzések tartásával, egyéni konzultációkkal, írással, valamint a SzomatoDráma és Ultrarövid Terápia köré szerveződő szakmai közösség gondozásával töltöm az időmet. Számtalan különleges tapasztalat, mély felismerés, “csodás” gyógyulás és sok barátságos, nyitott, lelkes ember vesz körül, nem is kívánhatnék magamnak szebb, jobb munkát.