Hatalmas a választék! Az atópiás dermatitiszben szenvedő betegek kezelési lehetőségei: Mi működik?

2023. november 4.

Az előadás során megismerheti a kutyák atópiás bőrgyulladásának okait, tüneteit és diagnosztikai lépéseit, valamint betekintést kap a malassezia fertőzés kialakulásába és kezelésébe. Az atópiás dermatitis egy élethosszig tartó betegség, amely folyamatos kezelést igényel a tünetmentes állapot fenntartása és a kiújulások megelőzése érdekében.

Összetett állapot, amely magában foglalja a rossz bőrbarriert, a rendellenes bőrgyulladást, a környezeti, élelmiszer- és/vagy Malassezia-allergénekre való allergiát (a legtöbb, de nem minden kutyánál), valamint a másodlagos bőr- és fülfertőzéseket. A kezelés két fázisban történik.

Először is, a kezelés beindítása a tünetmentesség elérése érdekében. Ez gyors hatású viszketéscsillapító, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális kezelést jelent. A tünetmentesség elérése után hosszú távú fenntartó kezelésre van szükség. Alapvető fontosságú, hogy a hatásmechanizmus, a hatásspektrum, a hatás kezdetének gyorsasága, valamint a rövid és hosszú távú biztonságosság ismerete biztosított legyen.