Dr. Totthné Dr. Polner Antónia

Dr. Totthné Dr. Polner Antónia

1958-ban született Békéscsabán. Iskoláit Szentesen végezte.

Édesapja pályáját követve 1982-ben végzett az Állatorvos-tudományi Egyetemen. Állatorvos férjével együtt kezdő munkavállalóként 1983-ban Mezőhegyesre kerültek, ahol a nagyállat praxisban gyakorló állatorvosként kezdtek el dolgozni az akkori Mezőgazdasági Kombinátban, ahol a gazdaság több telepén, több átszervezést is megélve dolgozott 38 éven át.

Állatorvosi tevékenységét az üzemi laboratóriumban kezdte.

1990-ben Élelmiszerhigiénikus szakállatorvosi diplomát szerzett.

Részt vett a mezőhegyesi szarvasmarha állomány leukózis mentesítési munkáiban, a mycoplasmák okozta tőgygyulladások vizsgálataiban, irányította a sertés állomány Aujeszky mentesítését. 2018-ban elkezdte a szarvasmarha állomány paratuberkulozis fertőzöttségének gyérítési munkáit.

1992-2006-ig laboratórium vezetőként dolgozott, emellett a Ménesbirtok magyartarka állományának és két sertéstelepének napi állategészségügyi ellátása volt a feladata.

2006-tól kezdte el az 1100 férőhelyes Holstein-friz tehenészet takarmányozásának irányítását.

2010-től 2021-ig vezette a Ménesbirtok szarvasmarha tenyésztését és tömegtakarmány termesztését 70 munkatársával közösen.

Ágazatvezetőként a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-ben a 40 éves 1100 férőhelyes Holstein-fríz tehenészeti telep fejlesztési munkáit irányította a fejőrobotos technológia bevezetéséig.

2019-ben megkaptam a Holstein-fríz Tenyésztők Szövetségének Mestertenyésztői Díját.

2021-ben az Állatorvos-tudományi Egyetem címzetes egyetemi docensi címet adományozott részére.