Dr. Izing Simon

Dr. Izing Simon 1977. 01.14-én született Tatabányán. Az általános iskolai tanulmányait Tatabányán végezte, középiskolai tanulmányait a tatai Eötvös József Gimnáziumban folytatta. Az Állatorvostudományi Egyetemre 1995-ben vették fel, és diplomáját 2000 decemberében vehette át.

A diploma megszerzését követően a gyakornoki évét az egyetem Sebészet Tanszékén töltötte. Ebben az évben, 2001-ben kezdte meg működését az Üllői Nagyállat Klinika, ahol állást kapott a lósebészeten. Már ekkor, azaz fél évvel a diploma megszerzését követően lehetősége nyílt önállóan ló hasűri sebészeti műtéteket és traumás betegellátást végezni.

Később a lósebészet szinte minden területén gyakorlatot szerzett, kedvenc szakterülete a ló ortopédia, ízület és csontsebészet lett. Azóta is töretlenül vesz részt szakmai külföldi továbbképzéseken, úgy mint az alap és haladó ló arthroszkópos kurzuson Németországban, Olaszországban és Angliában, az alap, haladó és mester ló csontsebészeti kurzusokon Svájcban, felső légúti sebészeti kurzuson Franciaországban, és több egyéb a lósebészethez és ló ortopédiához kapcsolódó konferencián Magyarországon és külföldön.

A 2019-ben Budapesten megrendezet ECVS nemzetközi konferencián, a lovas poszter szekcióban első helyezést ért el.  Az egyetemen részt vesz a magyar, angol és német nyelvű hallgatók graduális képzésében előadások és gyakorlatok tartásával. 2013 óta az európai állatorvos sebészeti kollégium (ECVS) alternatív rezidensi programját kezdte meg. Dr. Izing Simon lassan 20 éve dolgozik lósebészként töretlen lelkesedéssel, és az azóta megszerzett gyakorlatával, valamint hazai és külföldi tanárainak segítségével Magyarország egyik legtapasztaltabb lósebésze vált belőle.