Dr. Tóth József

Dr. Tóth József 1959-ben született Egerben, iskolai tanulmányait is itt végezte. 1976-ban szerezte meg állatorvosi diplomáját, érdeklődése a sebészet és szemészet irányába fordult. Pályája első felét az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti tanszékén töltötte, ahol folyamatosan ívelt felfelé a karrierje.

1981-84 között a Budapesti Állat-és Növénykert állatorvosa, majd visszatér a sebészeti tanszékre.

1987-ben szerzi meg a PhD fokozatot, a félig zárt aneszteziológiai rendszerek témakörében.

1989-ben kinevezik egyetemi tanárnak, 1991-től 1997-ig professzor a sebészeti tanszék élén.

Európa számos egyetemén járt tanulmányúton az állatorvosi fakultások sebészeti és szemészeti tanszékein Bolognától Zürichen át a Humboldt egyetemig, Utrechtől Madridig. 1997 óta németországi klinikákon és egyetemeken dolgozik és oktat. 2003-tól a Hochmoori Állatorvosi klinika tudományos igazgatója, 2012 óta pedig a Karthausi Állatorvosi klinikán tölti be ugyanezt a funkciót.

Az állatorvos-tudományok doktora címét 2002-ben védte meg a „Lovak colon sebészete” témakörben.

Tudományos munkássága az állatorvosi sebészet területén rendkívül kiterjedt: 229 eredeti közleményben szerepel szerzőként, 3 könyvet és 8 könyvrészletet írt az állatorvosi sebészet és szemészet témakörében.

Szakmai tevékenységét számos elismeréssel díjazták – a Magyar Állatorvosi Kamara kétszer is kitüntette, emellett elnyerte a Hutyra Ferenc és a Plósz Béla díjat is.