Dr. Faragó Zsolt Károly

1995-ben végzett az Állatorvostudományi Egyetemen, gyakorlatait a Bécsi és Hannoveri Állatorvosi Egyetemeken töltötte.

1995 decemberében kezdett dolgozni Dr. Jakab László sződligeti állatorvos országos szinten is híres kisállat-rendelőjében, praxisában. Ez egy igazi vegyes praxis volt, a rendszerváltás utáni jelentős állatlétszám csökkenés ellenére lehetőséget nyújtott a haszonállat gyógyászatban is tapasztalatgyűjtésre. Jakab Laci bácsi önzetlenségének köszönhetően megkapta a Váci Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola Sződligeti Tangazdaság állatállományának ellátó állatorvosi pozícióját. Itt 20 éven keresztült vett részt a középiskola diákjainak gyakorlati képzésében.

2001-ben útjára indította kollégájával, Dr. Balogh Bélával a Kedvenc Állategészségügyi Központot Vácon, amely rövid időn belül a Váci régió vezető állategészségügyi szolgáltatójává vált. Homeopátiás (IAVH) nemzetközi képesítést szerzett, valamint elvégezte a MÁOK 2004-ben indult lógyógyász specialista képzését, jelenleg pedig Méhegészségügyi szakállatorvosi képzésen vesz részt.
12 éven keresztül a Magyar Állatorvosi Kamara országos küldöttjeként segítette a kamara munkáját, képviselte a Vác környéki állatorvos kollégákat a testületben.

A 15 éves sikertörténet után, amelyet a Kedvenc Állategészségügyi Központ jelentett, változtatni szeretett volna az addigi munkájában. A hagyományos rendelői munkából a környezete elvárása ellenére sem tudott a számára is kényelmes rendszer kialakítani. Legfőbb szándéka az volt, hogy a megszerzett tapasztalatokkal egy igazi XXI. századi állategészségügyi szolgáltatót hozzon létre: legyen modern, ugyanakkor állat- és emberközpontú.

Célja volt és maradt, hogy a felnövő állatorvos generáció tanulását is segítse, ezért a csoportos praxis működtetése mellett mindig szívesen segítette az állatorvostan-hallgatók gyakorlati képzését.

Munkája során törekszik arra, hogy a kisállat praxis mellett a haszonállatpraxist is magas színvonalon művelje. Munkája a hobbija is, aktív tejelő szarvasmarha tartóként élőben látja a haszonállat tartás nehézségeit és szépségeit.

Vallja, hogy nem lehetne sikeres a munkájában a stabil és boldog családi háttér nélkül. Jogász felesége és három fia a maximális segítséget nyújtja ahhoz, hogy a napi munkában helyt tudjon állni.