Dr. Füleki Zsolt

Felsőfokú tanulmányait 2010-ben, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Kar, állattenyésztő szakán kezdte el. Majd rájött, hogy az állatorvosi hivatás közelebb áll hozzá, ezért egy év eltelte után jelentkezett az Állatorvos-tudományi Karra, ahova felvételt nyert. Ugyanebben az évben Aranykalászos Gazda OKJ-s képzésen vett részt, melyet kitűnő eredménnyel zárt.

Az állatorvosi pályára való rátermettségét bizonyítja, hogy az első év végén elnyerte a Dr. Hajdu Gusztáv Alapítványi Díjat, melyet minden évfolyam legeredményesebb hallgatója vehet át. A következő éveket is kiemelkedő eredménnyel zárta. 2014-ben és 2015-ben is Köztársasági Ösztöndíjban részesült.

Részt vett Dr. Horváth András reprodukciós kutatási programjában, amelyből a későbbiekben TDK-zott.

2016-tól Dr. Konrád Alfréd szarvasmarha szakállatorvos segítségével a Kossuth Zrt. jászberényi szarvasmarhatelepén, a Peng Farm Kft. újszilvási telepén, illetve a DOKRIMO Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Kft. ceglédi székhelyű tejelőszarvasmarha-telepén dolgozott.
2017. február 24.-én summa cum laude minősítéssel állatorvosi diplomát kapott.
2017. márciusától kiváltotta praxis engedélyét. Szülővárosában, Abony területén végez táskás állatorvosi tevékenységet társállatok és haszonállatok körében. Szarvasmarha inszeminátori feladatokat is ellát.
2017. májusától a Városföldi Agrárgazdaság Zrt. sertéstelepének ellátó állatorvosa. Itt mintegy kétezer-kétszáz koca és húszezer hízó egészségügyi állapotát felügyeli.