Dr. Muravölgyi László

1953 december 30-án születtem Budapesten.

A szűk családnak semmilyen kötődése nem volt az állatokhoz, a mezőgazdasághoz.
Választásomat mégis meghatározták egy kis Veszprém megyei faluban eltöltött nyári vakációk.

Az általános iskolai tanulmányaimat a Hunyadi János Általános Iskolában végeztem, melynek akkori hatalmas udvarára épült fel később az egyetemi kollégium.
Már ez idő alatt eldöntöttem, hogy mi szeretnék lenni és ezért a cinkotai ma Szerb Antal gimnáziumba jelentkeztem biológia- kémia-latin tagozatos osztályba. Az akkori időknek megfelelően igen sok tanulmányi versenyen vettünk-vettem részt, melyet többnyire sikeresen meg is nyertünk.

A vágyott felvételi elsőre nem sikerült, ezért egy évet dolgoztam, miközben gőzerővel tanultam a matematikát, mivel ez volt a gyenge pontom.
Második felvételim 1973-ban sikeres lett és megkezdhettem tanulmányaimat az Állatorvostudományi Egyetemen, melyet 1978-ban végeztem el.
Közben 1977-ben megnősültem feleségem –dr. Logodi Annamária- szintén állatorvos. Még ez évben megszületett első gyermekünk Dániel, így a végzés éve nem volt egyszerű, de sikerült.
Kiváló évfolyam, nagyon összetartó társaság volt, máig tartó barátságok kötődtek.
1978-ban a Komáromi Állami Gazdaságban kezdtünk el dolgozni, én a két kisebb szarvasmarha telepet láttam el.

1983-ban megszületett Zsuzsanna, aki szintén állatorvos, ma a közös vállalkozásunkban dolgozik és 2013-ban elnyerte az év pályakezdő állatorvosa díjat.

Később útjaink elváltak feleségemmel.

1985-ben kineveztek a Komáromi Állami gazdaság fő állatorvosának. Ez nagyon felelősség teljes munka volt. Hét állatorvos, 21 inszeminátor, szaksegéd, laboráns munkáját kellett irányítani.
1986-ban megszereztem második diplomámat, szaporodásbiológiai szakállatorvos lettem. Mindig is ez a terület volt a legizgalmasabb számomra.
1997-ben távoztam az állami gazdaságból, gyógyszerforgalmazással foglalkoztam 2004-ig.
2001-ben megszületett harmadik gyermekem László Miklós.
1983-tól –első kutyám megvásárlását követően- lépésről lépésre kezdtem foglalkozni kedvenc állatokkal is szabad időmben. Kutyáimmal – újfoundlandik- sok sikeres kiállításon vettünk részt.

Megépítettük az első kis rendelőt, mely akkor szokatlan és kissé lenézett tett volt városunkban. A sikeres szakmai munka igényelte a bővítéseket, a műszerezettség fejlesztését, a tovább képzéseket.

Ma egy 240 négyzetméternyi, több helységes szakrendelőnk van, mely három állatorvossal és három asszisztenssel működik.
2004-től a Bácsalmási Agráripari Zrt illetve tulajdonosi körének birtokában lévő sertés és szarvasmarha telepek állategészségügyi vezető menedzsere lettem. A közgazdasági szemléletű állatorvoslást kellett megtanulni, alkalmazni. Rendkívül fárasztó, de érdekes munka volt.

2008-ban visszahívtak a megváltozott tulajdonosi szerkezetű Komáromi Mezőgazdasági Zrt szarvasmarha telepeinek ellátására, majd 2012 óta a közeli Solum Zrt szarvasmarha állományát is ellátjuk.

Ez nem megy egyedül, de kiváló kollegáimmal meg tudjuk oldani a mintegy 3200 szarvasmarha állategészségügyi felügyeletét.
Ma egy jól működő vegyes praxist üzemeltető kft van a tulajdonunkban.
Mindig és mindenkit arra ösztönzök, hogy tanuljon, képezze magát, találja meg a jövőbe mutató, de nyereséget hozó fejlesztéseket.

A több lábon álló-de mégis specializálódó-, a munkatársakért felelősséget vállaló társas praxisok működtetése az egyik legbiztosabb fejlődési lehetőség. Szeretem, ha kollegáim anyagilag, szakmailag, szellemileg megelégedettek és jó hangulatú közösséget alkotnak.
Igyekszünk a környezetünk meghatározó, irányt mutató cégeként létezni
2009-ben megnősültem, feleségemmel kiválóan megértjük egymást.
Az évek során több világkongresszuson (Granada,Dublin,Prága, Lisszabon,Koppenhága, Durban stb.) sikerült hallgatóként részt vennem.

Hazai rendezvényeken továbbképzéseken tartottam különböző felkérésekre előadásokat, melyekben minden esetben a fő hangsúly a szakmai előremutatások gyakorlati alkalmazhatósága áll.

Ma kiegyensúlyozottan, kellemes környezetben élek családommal, gyermekeimmel szoros kapcsolatot tartunk és koncentrálhatok az előttem álló feladatok megoldására.