Dr. Bendzsel Dániel

2006-ban szerzett állatorvos doktori diplomát. Tanulmányai alatt a Kari szenátus hallgatói tagja,
2004-2005-ig a Hallgatói Önkormányzat elnöke volt. Az orvoslási szakmai gyakorlatát az Egyesült Államokban, Indianapolisban töltötte, majd a végzést követően ismét az USÁ-ban dolgozott gyakornokként egy nappali és egy baleseti praxisban. Szabadidejében mindegy húsz rendelőben fordult meg tapasztalatgyűjtés céljából.

A hazatérés után két évig Budakeszin, a Klapka Állategészségügyi Központban dolgozott, majd 2009-ben, több éves előkészítő munka eredményeként Dr. Gál Sándorral megalapította a Hungarovet Állatorvosi Rendelőt, melynek jelenleg is vezető állatorvosa. Vezetésével a rendelő Budapesten elsőként szerzett ISO 9001-es minősítést állategészségügyi intézményként.

2003-ban Gál doktor vezetésével részt vállalt a Hungarovet Információs Hálózat megalapításában, amely azóta a szakma elismert fórumává vált. Kihelyezett szakmai gyakorlatvezetőként, valamint meghívott előadóként folyamatosan részt vesz az állatorvos hallgatók képzésében, praxismenedzsment és fülészet témakörökben. 2014-ben elnyerte az “Állatorvos-tudományi Kar gyakorlati képzésének mesteroktatója” címet. Több szakmai konferencia és online továbbképzés meghívott előadója. A hazai továbbképzéseken túl külföldi konferenciák rendszeres látogatója.

Szakmapolitikai téren több kamarai anyag összeállításában vállalt aktív szerepet.
Az utóbbi években fő érdeklődési területe a kutyák és macskák fülészeti ellátása, valamint
egészségmegőrző programok kidolgozása.